Elke dag worden we geconfronteerd met duizenden beelden die via de media ons leven binnendringen. In deze chaos van informatie creëer ik ontsnappingen, door schilderijen te maken die geen enkele weerspiegeling van de actualiteit bevatten en gescheiden zijn van onze samenleving.

Kunstwerken waarin ik de kijker naar een plek breng waar de tijd stilstaat. Als vensters naar een eindeloze mysterieuze wereld. Met mijn obsessie voor details zoek ik naar de abstractie in onze omgeving. De cijfers die pas in een fractie van een seconde bestaan. Vanuit mijn onderbewustzijn combineer ik niet-bestaande objecten met realistische vormen, onderwerpen die vergeten worden in de drukte van ons bestaan. De complexiteit van eenvoud is voor mij een plek waar spanning en rust samenkomen. De grootsheid van het aardse bestaan herleiden tot een minimalistische weergave.

Ik ben opgegroeid in een wereld die wordt gedomineerd door de nieuwe media. Daarom zie ik onze wereld door romantische ogen, als shots van een fantasierijke speelfilm.

Door te werken in een klassieke techniek geef ik een realistische weergave van abstracte vormen. Op deze manier integreer ik het principe van de romantische kunstenaar in de 21ste eeuw.

https://www.jopcornelis.com