15 aug 2017

Ieder 2de weekend van de maand organiseert de Kunstenaars Vereniging Landsmeer een expositie in de Kantoorboerderij.

Hierbij nodigen wij u en andere geïnteresseerden uit voor de expositie op zaterdag 14 en zondag 15 october 2017 in de Kantoorboerderij te Landsmeer van het werk van

Ruud Ritsma en zijn gast Malie Baehr

Malie Baehr  

Mijn toets is impressionistisch, mijn manier van kijken ook. Momenten die ik waarneem en die mij boeien leg ik vast in schetsboekjes of op klein formaat aquarelpapier. Papier en pen heb ik altijd bij me. Ik wandel veel door Amsterdam en wandel graag in de natuur. Omdat het bij mij gaat om mensen in hun natuurlijke omgeving heb ik niet veel tijd om vast te leggen wat ik zie. Daarom maak ik ter plekke snelle schetsen die ik  later gebruik in mijn atelier.  Daar probeer ik de sfeer weer op te roepen waardoor ik getroffen was. In mijn werk zijn kleur, lichtval en sfeer erg belangrijk. De vorm is daar aan ondergeschikt.

http://www.maliebaehrshop.com (op deze site staan alleen werken die nog te koop zijn.)

Ruud Ritsma

Na altijd met olieverf te hebben geschilderd werk ik sinds een paar jaar met pastelkrijt, een prachtig materiaal waarmee zowel getekend als geschilderd kan worden en dat zich goed leent voor snelle impressies. Daarmee maakte ik een serie Amsterdamse  stads- en haven gezichten en wilde daarmee de snelle veranderingen van de stad vastleggen. Het werk dat ik nu exposeer bestaat voornamelijk uit stillevens in een impressionistische stijl afgewisseld met stillevens geschilderd op een meer abstraherende en decoratieve manier.

http://www.ruudritsma.exto.nl/

www.kunstenaarsvereniginglandsmeer.nl

De Kantoorboerderij is gevestigd naast Dr. M.L. Kingstraat 2C te Landsmeer.

De expositie is beide dagen geopend van 11.00 -17.00 uur. 

Parkeermogelijkheden op eigen terrein.