Mijn naam is Job van der Linde, ik gebruik de artiestennaam Leonard Linden.

''Mijn kunstwerken zijn expressies van een persoon die is opgegroeid in de 21e eeuw, ik behoor tot een generatie die gewend is om meer naar het beeldscherm te kijken dan naar de werkelijkheid. Mijn jeugdherinneringen worden gedomineerd door beelden van films, computerspelletjes, stripboeken en televisie. Door deze herinneringen vergelijk ik de werkelijkheid constant met de kunstmatige mediawereld.

Vanuit een autistische jeugd, waarin communicatie moeilijk was, ben ik gefascineerd geraakt door de sociale verhoudingen in media.  Het menselijke gedrag dat ik eerst op een tv scherm zag en daarna pas in het echt ervoer. Het verschil tussen oprechte emoties en acteerwerk, blijft een bron van inspiratie voor me. Echte en kunstmatige beelden worden in mijn hoofd gecombineerd tot een persoonlijk verhaal waarin logica wordt afgewisseld met impulsieve ingevingen.

Voor mij is kunst maken acteren: zoals een acteur een rol speelt, creëer ik vanuit het verstand  een filmisch beeld waarin toch een persoonlijke ervaring zit. Werkend op het snijvlak van intuïtie en rationele manipulatie noem ik mezelf een ''onbetrouwbare kunstenaar’’ : de naam Leonard Linden is een pseudoniem en de titels van mijn kunstwerken zijn filmtitels.   

Met mijn kunst laat  ik zien hoe het is om op te groeien in een wereld van computerschermen: hoe het is om communicatie het eerst via gemanipuleerde beelden te zien?  Door onze beeldtaal weet de kijker wat hij moet voelen zonder dat deze het grotere verhaal heeft gezien. Ik speel met deze beeldtaal''. 
 
Zie ook: www.leonardlinden.com    en www.leonardlinden.nl .