8 februari 2018

Ieder 2de weekend van de maand organiseert de Kunstenaars Vereniging Landsmeer een expositie in de Kantoorboerderij.

Hierbij nodigen wij u en andere geïnteresseerden uit voor de expositie op zaterdag 10 en zondag 11 maart in de Kantoorboerderij te Landsmeer van het werk van

de politieke cartoonisten Tom Janssen en Arend van Dam in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen.

Tom Janssen ( Breda, 1950) 
Vanaf mijn vijftiende wilde ik al voor kranten over de politiek tekenen en ik krijg er nog steeds géén genoeg van. Het begint met een wit velletje papier en wat erop komt, mag ik zelf bepalen. En de dag er na staat het dan in de krant. Dat dat kán.. Politici en toestanden komen en gaan en ik blijf er graag over tekenen.

Rietveld academie, vrije grafiek 1975. Politiek tekenaar voor het landelijke dagblad Trouw sinds 1975 en een aantal regionale dagbladen (o.a. Leeuwarder Courant , Dagblad van het Noorden, Limburgs Dagblad, Brabants Dagblad, Noord-Hollands Dagblad). Internationale verspreiding via Cagle Cartoons, the New York Times Syndicate and Le Courrier International.
http://www.tomjanssen.net
http://www.caglecartoons.com/archive.asp?ArtistID={67274CBC-4B5B-4C62-B784- 952641D67BA7} 

Arend van Dam, cartoonist.
Woont en werkt in Landsmeer. Maakt “politieke tekeningen” over onderwerpen als: nationale en wereld-politiek, economie, milieu, mensenrechten, samenleving, enz. Zijn politieke tekeningen verschijnen/verschenen o.a. in Weekblad De Tijd, Hervormd Nederland, Nieuwe Revu, Financieel Dagblad, Agrarisch Dagblad, Centraal Weekblad, Bestuursforum, NRC Handelsblad, De Volkskrant, Nieuw Israëlitisch Weekblad, Tribune. In het buitenland o.m. in de NYTimes, Courrier International (Frankrijk) en de Frankfurter Rundschau (Duitsland). Maakt “cartoons” (of cartoon-achtige illustraties) voor een groot aantal vakbladen (en websites) over alle mogelijke (vaak specialistische) onderwerpen en ook voor allerlei boeken. Tekent met Oost-Indische inkt op papier (na een potloodschets of rechtstreeks) en maakt er daarna op de computer digitale fullcolour versies van die ook meestal in kleur worden gepubliceerd. Met zijn werk won hij een paar internationale prijzen: de “Gouden Dadel” in Bordighers (Italië) met een cartoon over ‘energiecrisis’ en een 4e prijs in Montréal (Canada) met een cartoonstrip over ‘automatisering’. In 2015 won hij de “Junior InktSpot Prijs” (PersMuseum, Amsterdam) met een cartoon over de Russische ‘hybride oorlog’ in Oekraïne. Jaarlijks worden een aantal van zijn tekeningen tentoongesteld op de “World Press Cartoon” in Lissabon (Portugal), op de “Muestra Internacional de Humor Gráfico” in Alcalá/Madrid (Spanje) en op de expositie “Politiek in Prent” in Nieuwspoort (Den Haag)(daarna op diverse plaatsen in Nederland).

Voorbeelden van zijn werk zijn te zien op zijn website: www.arendvandam.com

 

De expositie wordt op zaterdag 12:00 u geopend door Mevr. Anne Lize van der Stoel, interim-burgemeester van Landsmeer.

www.kunstenaarsvereniginglandsmeer.nl

De expositie is beide dagen geopend van 11.00 -17.00 uur. 

De Kantoorboerderij is gevestigd naast Dr. M.L. Kingstraat 2C te Landsmeer.

Parkeermogelijkheden op eigen terrein.